Ilias Livieratos – vinnare 2022

Ilias Livieratos – vinnare 2022

Ilias Livieratos, född 1991, är ursprungligen från Grekland. Han tog sin kandidatexamen i violin vid Hochschule für Musik und Theater i München där han studerade för violinisten och dirigenten Christoph Poppen. Han är också alumn från Mozarteum Salzburg. År 2021 kom han till Stockholm och Kungl. Musikhögskolan för att läsa masterprogrammet i klassisk musik för den välrenommerade violasten Ellen Nisbeth.

Ilias är stämledare på viola i Athens State Orchestra, Atens äldsta orkester och har verkat som både violast och violinist på den grekiska nationaloperan. Han har också arbetat i Camerata-Armonia Atenea och Augsburg Filharmoniker.

Tidigare i år blev han inbjuden till att samarbeta med den internationellt hyllade violinisten Leonidas Kavakos vid en välgörenhetskonsert för återuppbyggnaden av förlossningskliniken i Mariupol i Ukraina

Prismotivering

Violasten ILIAS LIVIERATOS besitter en varm och stor klang, med ett mångfacetterat spel som är djupt personligt och intressant. Han är en ypperlig instrumentalist och en mycket värdig mottagare av årets Wallander-pris.

Ilias Livieratos – vinnare 2022
Violin från ca 1800- inköpsår 2012
Pris

Årets pris är Viola från ca 1800 av Giuseppe, Antonio och Giovanni Gagliano i Neapel. Den är från c:a 1800, såsom anges av dithörande etikett.